Fout
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".
26
maart
2012

Zut!

Ik had het al enkele dagen in de mot dat één van de ooien zich niet in haar sas voelde en op punt stond te lammeren. Maar echt beginnen met lammeren deed ze niet.

Vandaag hing er een verdacht geurtje in de stal dat direct het ergste deed vermoeden: de ooi zat met een dood lam. Inside wel te verstaan... Blijkbaar lag het lam verkeerd, was de moeder niet van de breedste en had ik het niet gezien.

Met behulp van de veearts hebben we met veel moeite de het lam er uit gekregen en de ooi een pikuurtje tegen baarmoederontsteking gegeven.
Ik hoop dat ze het haalt.

19
maart
2012

Enkele sfeerprentjes...

...van de afgelopen dagen

ooievaars

Ooievaars op bezoek. Als nu ook nog de boerenzwaluwen weer aankomen is het echt lente. Het aantal broedkoppeltjes boerenzwaluw in onze stallen daalt helaas elk jaar.
Het aantal huiszwaluwen onder de dakgoot daarentegen stijgt elk jaar. You win some, you lose some.

Worteldoek

230 ajuinen, 100 sjalotten en een 40-tal knoflookteentjes zijn er in dit perkje verdwenen. De gaatjes zijn in de worteldoek gebrand met een gloeiende buis van 4cm diameter of met een blikje van 5cm diameter. De buis werkte sneller, het blikje koelde te snel af.
Achteraan moeten nog enkele grotere gaten gebrand worden voor de tuinbonen die in de serre zijn voorgezaaid. En sla en zo van die dingen.

Tuinbonen

De tuinbonen dus.

Ondertussen hebben we ook nog wat spinazie en raapjes gezaaid. Als 't te vroeg is, hebben we nog tijd genoeg om het opnieuw te zaaien. Wie niet waagt, niet wint. Voilà, zeg dat ik het gezegd heb.

<<  2 3 4 5 6 [7

De Fruittuin


Informatie over fruit in de tuin in al haar
vormen. Appels, peren, bessen,...

De Moestuin


Een moestuin beginnen? Hier beginnen
lezen!

Pluimvee


Nuttige tips bij voor het houden van kippen, kalkoenen en ander pluimvee.

Schapen


Enkele artikels over het houden van
schapen.