Fout
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".
06
december
2012

Laps, netvergoeding aan ons broek!

Ondergetekende heeft zonnepanelen op zijn dak liggen. Yep, van het soort waarvoor ge nog 450 € trekt voor de certificaten. Joepie voor mezelf.

Nu blijkt dat we een netvergoeding gaan moeten betalen van 53€/1000 watt geïnstalleerd vermogen want we gebruiken het net om af te nemen en om er electroontjes terug op te persen.

De redenering van het dubbel gebruik, kan ik volgen. Een bijdrage lijkt me dan ook niet onlogisch op zich. (Hoewel, als iemand al betaalt om elektriciteit op het net te steken waarom moet iemand anders dan betalen om het er weer af te nemen?)
Maar…

  • Toen we onze panelen bestelden en ons contract voor 20 jaar aangingen, was hier nog geen sprake van. Is dit dan éénzijdige contractbreuk? Moet ik dan geen schadevergoeding ontvangen?
  • Per geinstalleerd vermogen… En waarom niet per geproduceerd vermogen? Tenslotte krijg ik mijn certificaten ook maar per geproduceerd vermogen. Straffer nog, waarom niet per geïnjecteerd vermogen?
  • Allé dat we moeten betalen tot daar aan toe maar waarom niet evenveel als de grote mannen die tenslotte 90% van alle stroom injecteren? Zij betalen 3,13 €/Mwh. Dat is maar liefst 16932 keer minder dan een particulier. Je mag overdrijven maar er zijn grenzen…
  • Nettarieven liggen in België 30% hoger dan in het buitenland. Kan er aan die kant niet wat gesnoeid worden in de kosten. Wat minder nutteloze bestuurspostjes is maar een suggestie.
  • Moet we ook geen ‘Dankuwel’-premie krijgen als we al zonnestroomproducent bijdragen tot het vermijden van stroompannes deze winter?
  • Of een vergoeding betaald door de grote chemie- en staalbedrijven omdat in de zomer op zonnige dagen elektriciteit eigenlijk bijna niets meer kost op de spot-markt?
Bioboer zegt: "Freya, denkt er nog eens goed over na..."

Categories: Blog

Reacties (0)

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

De Fruittuin


Informatie over fruit in de tuin in al haar
vormen. Appels, peren, bessen,...

De Moestuin


Een moestuin beginnen? Hier beginnen
lezen!

Pluimvee


Nuttige tips bij voor het houden van kippen, kalkoenen en ander pluimvee.

Schapen


Enkele artikels over het houden van
schapen.