Fout
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".
13
juli
2012

Oogsten!

Oogsten... daarom doen we het allemaal. Geen beter gevoel dan op jacht gaan in de eigen groententuin en terugkomen met een volle buit. De diepste instincten van de jager-verzamelaar leven op wanneer ik mijn spitvork als een speer naast de patatjes plant om ze vervolgens uit de grond te wippen.
Wat die patatjes betreft: wegens een acute aanval van 'de ziekte' ofte Phytoftora hebben we ze een maand te vroeg moeten oogsten. Een 150 kilo hebben we in de kelder gedragen, 't is te hopen dat ze wat bewaren.

Ook de tuinbonen bleken ondanks het %§@$£weer best een succes. Maar wat een werk om ze te dubeldoppen! Van een hele mand peulen hou je amper een vergietje boontjes over.

Tuinboon

Tot de probleemkindjes dit jaar rekenen we de prinsesseboontjes (en de tomaat, wortel en pastinaak. 't Kan niet elk jaar kermis zijn). We hebben ze dan wel in leuke kleurtjes, boontjes heb ik nog niet gezien. Alle hoop is gevestigd op de nieuw gezaaide reeks paarse, gele en groene boontjes die ik als nateelt op het aardappelperceel heb gezaaid.

Categories: Blog

Reacties (0)

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

De Fruittuin


Informatie over fruit in de tuin in al haar
vormen. Appels, peren, bessen,...

De Moestuin


Een moestuin beginnen? Hier beginnen
lezen!

Pluimvee


Nuttige tips bij voor het houden van kippen, kalkoenen en ander pluimvee.

Schapen


Enkele artikels over het houden van
schapen.