Fout
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".
15
februari
2013

Peren variëteiten

Er bestaan talrijke perenrassen. Hieronder zijn de meest voorkomende handels- en liefhebbersvariëteiten opgesomd.

Beurré Alexandre Lucas:
Een groene, korte stompe peer die weinig onderhevig is aan ziekten. Grofkorrelig met redelijk goede smaak. Zeer vroeg bloeiend en dus nachtvorst gevoelig. Rijp: oktober-december.


Beurré Hardy:
Een zeer goede, zoete, roestbruine dessertpeer. Rijp: september-oktober.

Bon Chrétien William:
Zeer oude variëteit. Een grote, fijne, gele peer met speciaal, gemuskeerd aroma. Het is een zeer vruchtbare en gezond groeiende soort. Ook voor inmaak. Rijp: september.

Bonne Louise d'Avranches:
Dit is een groene peer met geelrode blos. De peer heeft een zeer fijn aroma en is erg vruchtbaar. Een zeer lekkere dessertpeer. Rijp: september-november.

Calebasse de Tirlemont:
Een mooie, middentijdse, lekkere, langgerekte eetpeer die bijzonder sappig is. Rijp: november.

Concorde:
Nieuwe variëteit.Kruising tussen Doyenné du Comice en Conférence. Ideaal voor de tuin of fruithaag. Uitstekende dessertpeer. Rijp: september-november.

Conférence:
De zeer bekende, lange, zelfbestuivende peer. Groen met roestvlekken. Goede bevruchter voor andere rassen. Deze peer heeft een zeer fijne smaak. Rijp: oktober-december.

Dubbele Flip:
Een oude, goed gekende perensoort. De soort geeft mooi gevormde, geelgroene peren met een lichtroze zonzijde. De smaak van de peer wordt algemeen als goed beschouwd. Het is een licht zure, sappige peer die soms ietwat korrrelig is. Rijp: september-oktober.

Doynenné du Comice:
Een zeer smakelijke, sappige peer. Algemeen beschouwd als één der beste perenrassen. Houd van een warme standplaats. Rijp: oktober-december.

Durondeau:
Een zeer vruchtbare en smakelijke perensoort met een bruine kleur en ietwat rinse smaak. Een lekkere dessertpeer maar ook geschikt voor stoven en inmaken. Schurftgevoelig. Rijp: september-oktober.

Général Leclerc:
Zeer smakelijke dessertpeer. Geschikt voor de fruithaag. Zou gevoeliger zijn voor bacterievuur door de vele nabloei. Rijp: oktober-december.

Legipont:
Dit is een geelgroene, zoete peer met zacht vruchtvlees. Wordt snel beurs bij te rijp plukken. Gevoelig voor bacterievuur. Rijp: september-november.

Saint Remy:
Een groengele, korte, dikke stoof-, kook- en bakpeer van goede kwaliteit. Er is een grote opbrengst en slechts weinig onderhoud. Sterke groeier. Rijp: half oktober.

Triomphe de Vienne:
Een geel tot bronsbruine peer die zeer smakelijk is. Een zomerpeer die gebruikt wordt als dessertpeer maar eveneens als stoofpeer zeer geliefd is. Wisselvallige vruchtbaarheid. Rijp: september.

Bloedpeer:
Deze vrij kleine handpeer heeft rood vruchtvlees en is weinig gevoelig voor ziektes. Niet zelfbestuivend. Rijp: september.

Categories: Fruittuin, De Tuin

Reacties (0)

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

De Fruittuin


Informatie over fruit in de tuin in al haar
vormen. Appels, peren, bessen,...

De Moestuin


Een moestuin beginnen? Hier beginnen
lezen!

Pluimvee


Nuttige tips bij voor het houden van kippen, kalkoenen en ander pluimvee.

Schapen


Enkele artikels over het houden van
schapen.